Graikinis riešutmedis „IDEAL“
Augumas: suaugęs medis yra maždaug 7-8 m aukščio, jis kiek mažiau augus, nei kiti riešutmedžiai. Vainikas šakotas, gana glaustas. Lapai dekoratyvūs.
Derėjimas: derėti pradeda anksti - jau 3-4 metais po pasodinimo. Šiai veislei būdingas pakartotinis žydėjimas ir pakartotinis derėjimas - pavasarį peržydėjęs pirmą kartą, po poros savaičių žydi vėl. Antro žydėjimo žiediniai pumpurai formuojasi pavasarį, todėl šalčiai jiems nepavojingi. Pirmojo žydėjimo metu reikalingas kitų riešutmedžių apdulkinimas, o antrasis žydėjimas savidulkis. Deri didelėmis kekėmis, gausiai, kasmet.
Derlius: pirmo derliaus riešutai subręsta rugsėjo pabaigoje, antrojo - spalio antroje pusėje. Pirmojo derliaus riešutai sveria vidutiniškai po 10 g. Priklausomai nuo oro sąlygų galimas derlius nuo 40 iki 150 kg nuo medžio. Graikiniai riešutai geriausios kokybės būna tuomet, kai patys pradeda kristi nuo medžio – kiekvieną dieną surinkite nukritusius riešutus. Nuvalyti graikiniai riešutai džiovinami sausoje gerai vėdinamoje patalpoje, viena eile sudėti į dėžutes, ne aukštesnėje nei 25°C temperatūroje, apie dvi savaites. Išdžiovinti riešutai laikomi orui pralaidžiuose maišuose. Netinkamai džiovintų riešutų branduolys bus juodas ir neskanus.
Vaisiai: vidutinio dydžio, truputį ovalūs. Branduolys sudaro daugiau kaip 50 procentų visos riešuto masės, lengvai išsilukštena, labai gero, malonaus sviestinio skonio, be kartumo. Riešutų branduoliai maistui vartojami švieži, džiovinti ar kepinti.
Atsparumas: ligoms ir kenkėjams atsparūs. Šalčiui jautresni jauni augalai, todėl patartina juos sodinti šiltesnėje, apsaugotoje nuo šaltų vėjų vietoje. Suaugę medžiai žiemas ištveria pakankamai gerai. Jų nepuola jokie kenkėjai, priešingai – arti augantys kiti vaismedžiai būna sveikesni, nes riešutmedžių lapuose yra vabzdžius atbaidančių medžiagų.